Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен звук в двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен звук в двигателя

Здравейте Колеги.
    Притежател съм на Алфа 156 JTD 1,9, Спортвагонче.
    От няколко дни долавям странен звук от страната на ремъчните шайби. Звукът не се различава когато колата е запалена и седи на свободни обороти. С настъпване на газта се появява един звук, наподобяващ работата на кафемелачка, или нещо подобно.
    Ориентирах се към ролките. Днес свалих пистовия и запалих. Звукът го няма. Явно изборът е между шайбата на динамото, климатика или обтягащата ролка.
    Не можах съвсем точно да локализирам проблема, но като завъртях ролката на климатика с въженце за да вдигне по големи обороти се дочува един вид стържене, и особено при спирането на шайбата. Предполагам, че е лагер. Изчетох доста за смяната на тоя лагер, макар че в края на краищата не успях да разбера сваля ли се компресора /съответно източване на фреона/, или не се сваля. Имаше толкова много мнения, но нищо категорично. Освен това ако някой знае предварително размера на въпросния лагер бих се радвал да ми го напише за да го купя предварително. Вече съм тотално предубеден към цените на частите в България. Ще споделя и накратко защо.
    Наложи ми се да сменям Дебитомер. На няколко по-големички магазина за части ми обявиха веднага едни цени и то само за датчика, не за целия дебитомер, от сорта на 250лв. минимум за Хофер. Че и според тях нямали и по-евтини заместители, пък за Бош да не говорели. Звънна един, приятел който работи с части от един от магазините - на него му го дават и за 160 лв. Накрая ми писна, влязох си в Ebay, порових се, намерих си един за 40 Евро + 20 Евро Ди ейч Ел от Германия до Тук. Някаква незнайна за мен марка беше Johns или нещо подобно, та за 120 лв. си го сложих и вече си го карам гордо 6000 км. /Разбирайте към две седмици и половина, щото ходих по чужбина с нея/
    /http://www.ebay.com/itm/JOHNS-LMM3019023-LUFTMENGENMESSER-LMM-LUFTMASSENMESSER-ALFA-FIAT-/261516726854?pt=DE_Autoteile&hash=item3ce39c9246
Working...
X